torsdag 14. oktober 2010

Tutorial på rundt telys kort

Jippi jeg vant........

Dette kortet hadde jeg med på Oktober utfordringen til StampARTic, og jeg vant :)Jeg har fått spørsmål om hvordan jeg lagde kortet, så nå prøver jeg meg på å lage mitt første trinn for trinn innlegg og håper det blir forståelig.
 1. Begynn med det som skal være eska til de 4 telysene. Der er målene 2cm - 2cm - 7,5cm - 2cm, - 7,5 cm. Den andre veien er målene 2 cm - 2 cm - 7,5 cm - 2cm - 2cm

 2. Klipp den til som på det først bilde under her. Skjær til mønsterark etter hvordan du vil ha det, og lim på. Skjær så ut et vindu i den fasongen du vil. Lim eska i sammen. Jeg limte mønsterark i bunnen av eska også men det behøves ikke.
 3. ( Lukke "flappen" kan komme til å vises i vinduet men da klipper du den til, så den ikke syns mer).

 4. Nå skal du klippe ut fire runde paneler i mønsterarket, diameteren må være like stor som skrå mål av eska, som her er 10,5 cm. Stemple og sverter etter eget ønske.
4. Klipp så ut to sirkler i kartong, max 11,5 cm i diameter.


5. Lim så KUN det ene panelet på den ene sirklen i kartong som vist på det første bilde under her. (Det er her eska skal limest fast, men ikke helt enda)

6. Først må du lage "perm ryggen". Den skal ha samme høyde som eska 7,5 cm. og målene den andre veien er 2cm - 2,3cm - 2cm. Ha så lim eller dobbelsidig teipe på høyre side (når det som skal være utsiden av "perm ryggen" ligger ned mot bordet.).


7. Lim det fast til undersiden av eske som vist på det første bildet under her. Nå skal du ha lim på hele undersiden av eska, og lim det så beint midt på den klargjorte sirklen.


8. Nå skal du ha lim på det som kommer som oppsiden på "perm ryggen"
som du ser på det neste bildet.


9. Nå skal du lime fast den andre sirklen i kartong. Nå skal du få den så beint på, etter den underste sirklen som du klarer.
10. Ta et av de mønsterark panelene og mål på innsiden av kartongen du nettopp limte fast, hvor bretten kommer og lag en fals der, så det blir lettere å åpne og lukke kortet.

Lim det så fast på innsiden av kortet.(PS. dette bilde er feil vei.
Falsen kommer til høyre )


11. Da gjenstår det å lime et mønsterark panel på framsida og et på baksida, og kosen med å pynte etter smak og behag eller anledning. Men ikke glem eventuelle bånd til å lukke med.
Dette var ikke lett, men håper jeg har gjort dette forståeligt. Men er det noe så spør.


Lykke til.

Her er mitt kort ferdig pyntet.


4 kommentarer:

 1. TUUUSEN TAKK for forklaring!!!! Og for heads up om forklaringen på bloggen min!!! :)

  I <3 it!!!

  jeg skal såå teste dette imorgen!!!!! :D

  SvarSlett
 2. Fantastisk flot telysort. Jeg kan godt forstå at du vandt!Tillykke! Det må jeg prøve at lave en gang.
  vh Renne

  SvarSlett
 3. Hjertelig tillykke med at du vandt, det er fortjent for det er en flot æske.

  SvarSlett
 4. GRATULERER Veldig flott -vel fortjent:)
  Takker for mal/forklarin! -Skal kopierer og prøves senere;)
  Klem T

  SvarSlett